Wc ontkalken

Het is uitermate belangrijk om uw toilet schoon te houden. Een smerige wc is een broedplaats voor bacteriën en kan zeker rekenen op vieze gezichten. Een van de oorzaken van een smerig toilet is kalkaanslag. Het verwijderen van kalk is dus een belangrijk onderdeel van het reinigen van de wc. Er zijn de afgelopen jaren steeds meer manieren bij gekomen om de wc te ontkalken. We geven in het onderstaande stappenplan een van de best werkende technieken.

In 6 eenvoudige stappen uw wc ontkalken

Het verwijderen van kalkaanslag is heel eenvoudig. In ons stappenplan leggen we duidelijk uit hoe u uw toilet ontkalkt. Voor het ontkalken van uw wc heeft u de volgende producten nodig:

  • Huishoudhandschoenen
  • Wc-borstel
  • Schuurspons
  • Ontkalker

Stap 1: toilet doorspoelen

Spoel altijd de wc goed door voordat u begint met het ontkalken van uw toilet. Schoon water is namelijk erg belangrijk tijdens het ontkalkingsproces.

Stap 2: waterniveau verlagen

Trek uw huishoudhandschoenen aan en verlaag het waterniveau in de wc door er met de borstel doorheen te gaan en het water weg te drukken. Ook kunt u het water wegscheppen met een bekertje.

Stap 3: schuurspons bedekken met ontkalker

Maak de schuurspons nat met kraanwater. Als het sponsje goed nat is, kunt u er wat ontkalker op gieten. Doe er niet te veel op, want extra ontkalker zorgt niet voor een betere werking.

Stap 4: wc ontkalken met de spons

Ga met de schuurpons door de wc-pot heen. Het is handig om te beginnen aan de binnenzijde en naar de bovenste rand toe te werken. Verspreid de ontkalker ook goed in de ruimte waar het water tijdens het doorspoelen uit komt. Leg de schuurspons na het verspreiden van de ontkalker in het toilet. Wacht ongeveer 15 minuten. Op die manier heeft de ontkalker voldoende de tijd om zijn werk te doen.

Stap 5: herhaal het ontkalken

Pak de schuurspons uit het water en begin de binnenkant van de wc-pot weer in dezelfde richting te schrobben. Is de kalkaanslag opgelost? Als dit niet het geval is, herhaal het proces dan door nieuwe ontkalker op de schuurspons te schenken. Schrob de binnenkant van de wc-pot en wacht weer 15 minuten. Reinig de pot opnieuw met de schuurspons.

Stap 6: wc doorspoelen

Is de kalkaanslag nu wel opgelost? Spoel de wc door en gooi de schuurspons weg.

Voorkom kalkaanslag in de wc

Kalkaanslag komt helaas niet alleen voor in de wc, maar bijvoorbeeld ook in de douchekop, de waterkoker en de wasmachine. De Amfa4000® voorkomt kalkaanslag door de werking van een sterk magnetisch veld.

Het magnetische veld van 16.000.000 nT geeft de mineralen geen kans om een zeer hechtende kalkaanslag te vormen in uw wc. De wc blijft er met de Amfa4000® langer schoon uitzien, zodat u minder vaak hoeft te boenen. Omdat de Amfa4000® eenvoudig op de bestaande waterleiding te plaatsen is, geniet u in het hele huis snel van zachter aanvoelend water. U profiteert direct van de vele voordelen dat een antikalk systeem met zich meebrengt.

Let op. De kracht van het veld is slecht een klein onderdeel. Doorslaggevend voor de beste werking is echter het jarenlange onderzoek en doorontwikkeling. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring en ons product is made in Holland.

Bestel online uw antikalk-systeem

Als u de Amfa4000® voor 23:59 uur bestelt, heeft u hem de volgende werkdag al in huis. Voor de eerste 100 dagen kunt u de Amfa4000® uitproberen. Bent u binnen de uitprobeerperiode niet tevreden met de werking? Zend het kleine apparaat dan kosteloos terug en ontvang een nieuwe of krijg uw geld terug. Bekijk ons retourbeleid om te zien hoe u uw retour moet aanmelden.

Neem contact op

Heeft u vragen over de Amfa4000® of over de wc ontkalken? Neem contact op via het contactformulier. Vul uw contactgegevens in en stel uw vraag. We proberen u zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien.

Amfa4000® kopen

Waar bent u naar op zoek?