Senseo ontkalken

Om uw Senseo goed te laten werken is het noodzakelijk om het apparaat regelmatig te ontkalken. Het koffiezetapparaat zal na verloop van tijd namelijk minder goed werken door kalkaanslag. Kalkdeeltjes in het water hechten zich aan de binnenzijde van uw apparaat en dit zorgt ervoor dat uw huishoudelijke apparaten minder lang mee gaan. Kalk is niet schadelijk voor uw gezondheid, maar door uw Senseo te ontkalken functioneert hij weer naar behoren.

Ontkalk uw Senseo in 3 stappen

Het ontkalken van uw Senseo is niet moeilijk, u heeft er alleen ontkalkingsmiddel voor nodig. Er is speciaal Senseo ontkalkingsmiddel op de markt, maar met schoonmaakazijn behaalt u ook goede resultaten.

Stap 1: Senseo vullen met ontkalker

Wanneer u ontkalkingsmiddel voor de Senseo gebruikt, vult u het apparaat met 500 ml water en de helft van het flesje ontkalkingsmiddel. Plaats de padhouder voor 1 kop koffie, inclusief een gebruikte koffiepad. Zo blijft het apparaat goed vergrendeld.

Stap 2: Ontkalken starten

Plaats een lege kan onder de Senseo om het vocht op te vangen. Druk op de knop voor 2 koppen koffie en laat het ontkalkingsmengsel doorstromen. Herhaal dit tot het reservoir leeg is. Leeg de kan voor het opvangen van ontkalkingsmiddel en herhaal het proces met de padhouder voor 2 koppen koffie en 2 gebruikte koffiepads.

Stap 3: Spoelen

Na het spoelen met ontkalkingsmiddel vult u het reservoir met schoon water. Zet weer een lege bak onder het apparaat en druk op de knop voor 2 koppen koffie om het spoelproces te starten. Na het doorstromen van het water is uw machine schoon.

Kalkaanslag voorkomen met een antikalk systeem

Ontkalken is niet moeilijk, maar het kost wel tijd en geld. Zeker omdat het moet gebeuren voor al uw huishoudelijke apparaten: het koffiezetapparaat, de waterkoker, de wasmachine en de vaatwasser. Wanneer u een antikalk systeem installeert hoeft u dit niet meer te doen en bespaart u op schoonmaakmiddelen. Een antikalk systeem voorkomt kalkaanslag, waardoor u uw huishoudelijke apparaten bijna niet meer hoeft te ontkalken en ze langer meegaan.

Met de Amfa4000® voorkomt u kalkaanslag in uw Senseo en andere huishoudelijke apparaten. Meer informatie over de aanschaf van een antikalk systeem vindt u op de pagina’s kosten en installatie.

Amfa4000® kopen

Waar bent u naar op zoek?