Nespresso ontkalken

Uw Nespresso koffiezetapparaat zal na verloop van tijd kalkaanslag vertonen. Dit komt door kalkdeeltjes in het leidingwater die zich hechten aan de binnenzijde van uw apparaat. Kalk is niet schadelijk voor de gezondheid, maar zorgt er wel voor dat uw huishoudelijke apparaten minder lang meegaan. Door uw Nespresso te ontkalken functioneert hij weer naar behoren.

Ontkalken in 5 stappen

Het ontkalken van een koffiezetapparaat is niet moeilijk, u heeft er alleen ontkalkingsmiddel voor nodig of de speciale Nespresso ontkalkingsset.

Stap 1: Nespresso vullen met ontkalker

Zet uw Nespresso aan en wacht tot de lampjes niet meer knipperen. Vul het waterreservoir met 500 ml water en de aangeduide hoeveelheid ontkalker. Plaats een lege kom onder het apparaat om het water in op te vangen.

Stap 2: Ontkalken starten

U start het ontkalkingsprogramma door de knoppen van de Nespresso tegelijkertijd 3 seconden lang in te drukken. De lampjes gaan knipperen, zodat u weet dat het programma gestart is. Druk op een koffietoets om het spoelproces te starten.

Stap 3: Spoelen

Het waterreservoir met ontkalkingsmiddel wordt geleegd in de kom onder het apparaat. Wanneer het waterreservoir leeg is, vult u deze met het water dat zich nu in de kom bevindt. Druk weer op een koffietoets om het ontkalken te starten. Herhaal dit proces nogmaals.

Stap 4: Schoonmaken

Na 3 maal spoelen met ontkalkingsmiddel vult u het reservoir met schoon water zonder ontkalker. Zet weer een lege kom onder het apparaat en druk op een koffietoets om het spoelproces te starten. Herhaal dit 2 keer, zodat u uiteindelijk ook 3 keer gespoeld heeft met schoon water en het apparaat vrij is van ontkalkingsmiddel.

Stap 5: Ontkalken stoppen

Verlaat de ontkalkingsmodus van uw Nespresso door de knoppen tegelijkertijd 3 seconden in te drukken. De machine is nu klaar voor gebruik.

Kalkaanslag voorkomen met een antikalk systeem

Ontkalken is niet moeilijk, maar het moet wel gebeuren voor uw koffiezetapparaat, douchekop, waterkoker, wasmachine en vaatwasser. Wanneer u kalkaanslag wilt voorkomen, is een antikalk systeemeen goede oplossing. Omdat een antikalk systeem kalkaanslag voorkomt, betekent dit dat u uw huishoudelijke apparaten niet meer hoeft te ontkalken en dat ze langer meegaan.

Met de Amfa4000®, hét alternatief voor een waterontharder, ontstaat er vrijwel geen nieuwe kalkaanslag in uw apparaten. U krijgt ook tien jaar volledige garantie op de Amfa4000®. U vindt meer informatie over de aanschaf van een antikalk systeem op de pagina’s kosten en installatie.

Amfa4000® kopen

Waar bent u naar op zoek?