Delonghi ontkalken

Uw Delonghi koffiezetapparaat zal na verloop van tijd minder goed werken door kalkaanslag. Dit komt door kalkdeeltjes in het water die hechten aan de binnenzijde van uw apparaat. Kalk is niet schadelijk voor uw gezondheid, maar zorgt er wel voor dat uw huishoudelijke apparaten minder lang meegaan. Door uw Delonghi te ontkalken functioneert hij weer naar behoren.

Ontkalken in 3 stappen

Het ontkalken van een koffiezetapparaat is niet moeilijk, u heeft er alleen ontkalkingsmiddel voor nodig.

Stap 1: Delonghi vullen met ontkalker

Zet uw Delonghi aan en wacht tot de lampjes niet meer knipperen. Vul het waterreservoir met 1 liter water en 100 ml ontkalker. Plaats een bak van minimaal 1,5 liter inhoud onder het stoompijpje van het apparaat om het water in op te vangen.

Stap 2: Ontkalken starten

U start het ontkalkingsprogramma door de ontkalkingsknop in te drukken: een knop met een icoontje van pijl en druppeltjes. Druk de knop 5 seconden in en draai vervolgens de stoomhendel volledig open. Het programma voor ontkalken duurt ongeveer 30 minuten.

Stap 3: Spoelen

Na het spoelen met ontkalkingsmiddel vult u het reservoir met schoon water zonder ontkalker. Zet weer een lege bak onder het apparaat en druk op de ontkalkingstoets om het spoelproces te starten. Na het doorstromen van het water is uw machine schoon, u kunt de stoomhendel weer dicht draaien.

Kalkaanslag voorkomen met een antikalk systeem

Ontkalken is niet moeilijk, maar het moet wel gebeuren voor al uw huishoudelijke apparaten: het koffiezetapparaat, de waterkoker, de wasmachine en de vaatwasser. Het installeren van een antikalk systeem is een goede oplossing. Omdat een antikalk systeem kalkaanslag voorkomt, betekent dit dat u uw huishoudelijke apparaten bijna niet meer hoeft te ontkalken en dat ze langer meegaan.

Met de Amfa4000® voorkomt u kalkaanslag in uw apparaten. U vindt meer informatie over de aanschaf van een antikalk systeem op de pagina van de Amfa4000® en installatie.

Amfa4000® kopen

Waar bent u naar op zoek?