Wasmachine ontkalken

Voor duurzaam gebruik van uw wasmachine is het belangrijk om hem regelmatig te ontkalken. Door kalkaanslag wordt het verwarmingselement aangetast, waardoor het meer energie kost om water op te warmen. Daarnaast gaat de machine minder lang mee, want uiteindelijk zal het verwarmingselement stuk gaan door het teveel aan kalkaanslag. Een reparatie of nieuwe wasmachine is vele malen duurder dan ontkalken of de aanschaf van een antikalk systeem.

Ontkalk uw wasmachine in 3 stappen

Het reinigen van uw wasmachine doet u met een speciaal ontkalkingsmiddel voor de wasmachine. Op internet zijn ook methodes te vinden die gebruik maken van azijn en baksoda, maar wasmachinefabrikanten raden dit af omdat u zo de wastrommel kan beschadigen.

Stap 1: Wasmachine voorbereiden

Vul het wasmiddelbakje met de hoeveelheid antikalkmiddel die is aangegeven op de verpakking van het middel.

Stap 2: Wasprogramma aanzetten

Draai de wasmachine zonder wasgoed met een wasprogramma op 40 tot 60 graden.

Stap 3: Spoelen

Wanneer het wasprogramma beëindigd is, laat u de wasmachine nogmaals een wasprogramma afwerken zonder wasgoed. Op deze manier spoelt u de machine weer helemaal schoon.

Voorkom kalkaanslag in uw wasmachine

Door uw wasmachine te ontkalken functioneert hij weer naar behoren. Na enkele maanden zal uw wasmachine echter weer kalkaanslag vertonen. Wanneer u een antikalk systeem installeert is het ontkalken van al deze apparaten bijna niet meer nodig omdat een antikalk systeem kalkaanslag voorkomt. De kalkdeeltjes in het water worden geneutraliseerd, zodat kalk zich niet hecht aan de wastrommel, het verwarmingselement of uw kleding. Zo gaan uw wasmachine en kleding langer mee.

Met de Amfa4000® heeft u geen last meer van de gevolgen van hard water. Wilt u tijd en geld besparen door een antikalk systeem aan te schaffen? Kijk op de pagina’s kosten en installatie.

Amfa4000® kopen

Waar bent u naar op zoek?