Waterkoker ontkalken

Vrijwel elk huishouden heeft een waterkoker die veel gebruikt wordt. Na verloop van tijd kunt u zien dat kalkdeeltjes uit het water zich aan de binnenzijde van de waterkoker afzetten. Soms is er zelfs gruis te zien op de bodem van de waterkoker. Om uw waterkoker te reinigen en goed te laten werken is het noodzakelijk om hem regelmatig te ontkalken.

Ontkalk uw waterkoker in 3 stappen

Het ontkalken van uw waterkoker is niet moeilijk, u heeft er alleen ontkalkingsmiddel voor nodig. Er is speciaal ontkalkingsmiddel voor waterkokers verkrijgbaar, maar met schoonmaakazijn behaalt u ook goede resultaten.

Stap 1: Waterkoker voorbereiden

Gooi eventueel restwater dat nog in de waterkoker zit weg. Spoel de waterkoker om, zodat u zo veel mogelijk grote kalkresten verwijdert. Vul hierna de waterkoker met nieuw water tot de maximale vulhoeveelheid.

Stap 2: Ontkalken

Wanneer u schoonmaakazijn gebruikt, dan laat u de waterkoker 1 keer koken en laat u de waterkoker nog 30 minuten staan. Maakt u gebruik van ontkalker? Dan hoeft u de waterkoker niet aan te zetten, maar laat u het koude water met de ontkalkingsoplossing 15 minuten inweken.

Stap 3: Reinigingsmiddel verwijderen

Spoel de waterkoker een paar keer om met schoon water, zodat alle restjes azijn of ontkalker worden verwijderd. Uw waterkoker is weer klaar voor gebruik.

Voorkom kalkaanslag op uw waterkoker

Door uw waterkoker te ontkalken functioneert hij weer naar behoren, maar na enkele maanden zal uw waterkoker weer kalkaanslag vertonen. Ontkalken is niet moeilijk, het kost alleen wel tijd en geld. U moet het ontkalkingsproces ook uitvoeren voor uw andere huishoudelijke apparaten: het koffiezetapparaat, de douchekop, de wasmachine en de vaatwasser. Voor sommige van deze apparaten heeft u een speciaal ontkalkingsmiddel nodig en soms voldoet schoonmaakazijn.

Wanneer u een antikalk systeem installeert, is het ontkalken van al deze apparaten bijna niet meer nodig omdat een antikalk systeem kalkaanslag voorkomt. Zo bespaart u op schoonmaakmiddelen, u bent geen tijd meer kwijt aan het ontkalken en uw huishoudelijke apparaten gaan langer mee.

Met de Amfa4000® voorkomt u kalkaanslag. Wilt u tijd en geld besparen door een antikalk systeem aan te schaffen? Kijk op de pagina’s kosten en installatie.

Amfa4000® kopen

Waar bent u naar op zoek?