Badkamer ontkalken

De badkamer is een walhalla voor kalkaanslag. Uit de wc, douche, de kranen voor het bad en de wasbak komt dagelijks zoveel water dat een sanitaire ruimte snel heel vies wordt en vol zit met kalkaanslag. Hoe snel de kalkaanslag optreedt, ligt eraan hoe hard het water is. De hardheid van het water is afhankelijk van het gebied waar u woont. Iedere gemeente heeft een verschillende waterhardheid, maar die fluctueert binnen de gemeentes ook nog. Om er zeker van te zijn dat uw badkamer niet te vies wordt en vol met kalk komt te zitten, raden we u aan om wekelijks de badkamer schoon te maken en te ontkalken.

In 30 minuten uw badkamer ontkalken

Naast het ontkalken van de douchekop, de kraan en het toilet is het verstandig om periodifek uw gehele badkamer te ontkalken. Een kalkvrije badkamer ziet er schoner uit en glimt als vanouds. Bent u van plan uw badkamer schoon te maken? Meestal bent u binnen een half uur klaar. Als u er handig in wordt, kan het sneller gaan.

Er bestaan geen wondermiddelen

Helaas is er geen wondermiddel op de markt dat ervoor zorgt dat de kalkaanslag met één veeg van het oppervlak verdwijnt. Soms is kalkaanslag zo ernstig opgebouwd dat u het ontkalkproces moet herhalen. De eerste keer kan het schoonmaken en ontkalken van de badkamer daarom langer duren.

Welke middelen werken?

Welke hulpmiddelen kunt u gebruiken om de badkamer het best schoon te krijgen? De meningen hierover zijn verdeeld. De volgende huishoudelijke middeltjes worden vaak toegepast:

  • Baking soda
  • Azijn
  • Citroenzuur

De verhalen over deze middelen worden al decennialang overgedragen van generatie op generatie, maar het zijn geen professionele schoonmaakmiddelen. U kunt de douchekop en de kraan in de badkamer ontkalken met azijn, maar om uw badkamer echt kalkvrij te krijgen, gebruikt u vloeibare ontkalker.

Stappenplan badkamer ontkalken

Stap 1: maak de grond en de verticale oppervlakken vrij

Haal alle loszittende voorwerpen uit de badkamer die in de weg kunnen zitten tijdens het ontkalken.

Stap 2: reinig de badkamer

Maak de vloer vrij van droog vuil door de badkamer grondig te stofzuigen. Maak ook de verticale oppervlakken van de badkamer schoon door gebruik te maken van een vloeibare ontvetter. Op die manier haalt u de voornaamste viezigheid weg. 

Stap 3: pak de benodigdheden

U heeft voor het ontkalken van de badkamer de volgende spullen nodig:

  • Een emmer gevuld met water
  • Handschoenen
  • Schuurspons
  • Ontkalker

Stap 4: maak de douchecabine en de badkuip nat

Sproei met de douchekop koud water op de tegels, het glas en in de badkuip

Stap 5: schrob de oppervlakken

Trek de handschoenen aan, maak de schuurspons nat en doe er een beetje ontkalker op. Ontkalk de verticale oppervlakken van beneden naar boven. Zo voorkomt u namelijk lekstrepen. Schrob daarna de tegels en de voegen in de douche. Als de schuurspons te droog wordt, maak hem dan weer nat en doe er weer een beetje ontkalker op. Let erop dat u de ruimte voldoende ventileert. De ontkalker heeft namelijk een geur die bij langdurig inademen voor gezondheidsrisico’s kan zorgen.

Stap 6: schrob de andere oppervlakken van de badkamer

Maak de andere horizontale en verticale oppervlakken in de badkamer nat. Herhaal nu stap 5.

Stap 7: droog de badkamer

Wacht 10 minuten om de ontkalker zijn werk te laten doen. Nu de ontkalker tijd heeft gehad om in te trekken, kunt u alle oppervlakken van de badkamer afspoelen en drogen met een doek. Als er op bepaalde plekken kalkresten te zien zijn, herhaalt u de stappen tot de badkamer kalkvrij is. 

Kies voor een blijvende oplossing

Het nadeel van de badkamer handmatig ontkalken is dat u kalkaanslag bestrijdt, maar niet de oorzaak van het probleem. Schoonmaken is dus alleen maar een tijdelijke oplossing. Een antikalk systeem, bijvoorbeeld de Amfa4000®, is een definitieve oplossing voor het probleem, omdat dit apparaat de oorzaak wegneemt.

Werking Amfa4000®

U plaatst de Amfa4000® eenvoudig en snel op uw waterleiding. Het kastje heeft sterke magneten die magnetische velden produceren van 16.000.000 nT. De velden voorkomen dat calcium en magnesium kristalliseren tot kalk wanneer het water door de leidingen stroomt. Daardoor ontstaat er minder kalkaanslag en hoeft u minder vaak de badkamer te ontkalken.

Bestel de Amfa4000® online

Bestel het antikalk systeem voor 23:59 uur en ontvang hem morgen al in huis. U plaatst de behuizing al binnen 3 minuten op de waterleiding. Profiteer van de vele voordelen die de Amfa4000® biedt. U heeft nu de mogelijkheid om hem 100 dagen uit te proberen. Bent u niet tevreden, dan kunt u de Amfa4000® retour sturen of omruilen voor een nieuwe.

Neem contact op met Antikalk.com

Heeft u nog vragen over de werking of de vele voordelen van de Amfa4000®? We zijn bereikbaar via ons contactformulier. We sturen u zo spoedig mogelijk een bericht terug met het antwoord op uw vraag. Wilt u de Amfa4000® uitproberen, klik dan op de onderstaande button.

Amfa4000® kopen

Waar bent u naar op zoek?