Gootsteen ontkalken

Iedereen heeft wel eens last van kalkaanslag en het is vaak geen pretje om te verwijderen. Hoe vaker u de gootsteen gebruikt zonder schoon te maken, hoe meer kalkaanslag er ontstaat en hoe moeilijker het is om de wasbak weer stralend schoon te krijgen. Hoe kunt u zien of u last heeft van kalkaanslag? Als de gootsteen niet glimmend, maar mat is met vlekken, dan is kalk hoogstwaarschijnlijk de boosdoener. Als u te lang wacht met ontkalken, kan kalkaanslag het metaal flink aantasten. Wees er dus snel bij.

In 4 simpele stappen uw gootsteen ontkalken

Ontkalk om de zoveel tijd uw gootsteen en andere voorwerpen in de keuken, zoals de Nespresso, waterkoker en wasmachine. Zo gaan ze langer mee en verbruiken ze minder energie. Het voordeel van een glimmende gootsteen is dat hij er steriel uitziet en u er zich niet aan ergert elke keer als u de keuken in loopt. U heeft een aantal spullen nodig om de 4 stappen te doorlopen:

  • Schuurspons
  • Gootsteenontkalker of citroensap en azijn
  • Poetsdoek

Stap 1: gootsteen uitruimen

Ruim uw gootsteen volledig uit als u hem wilt ontkalken. Een gootsteen met vaat zit het schoonmaken in de weg en zorgt er misschien voor dat u niet alle kalkvlekken weg krijgt.

Stap 2: schuurspons bedekken met citroensap en azijn, of ontkalker

Bedek de schuurspons met de ontkalker of de mix van citroensap en azijn. U hoeft niet op te passen met de hoeveelheid ontkalker. U kunt beter te veel gebruiken dan te weinig. Het belangrijkste is namelijk dat u al de kalk weg krijgt, ook de hardnekkige vlekken. Als u ervoor kiest om citroensap en azijn te gebruiken, dan mengt u de middelen 50/50.

Stap 3: gootsteen ontkalken

Schrob de gootsteen met de schuurspons en probeer geen plekken te missen. Laat de ontkalker of de mix zijn werk doen nadat u klaar bent met schrobben. Wacht een uur.

Stap 4: wasbak spoelen

Na een uur boent u de gootsteen nog één keer zorgvuldig. Spoel de wasbak goed door en poets hem voor een laatste keer met een droge doek. Uw gootsteen is nu vrij van kalk en glimt weer als vanouds.

Voorkom kalkaanslag met het Amfa4000® antikalk systeem

Het Amfa4000® antikalk systeem is de perfecte oplossing als u last heeft van te veel kalkaanslag. U plaatst de Amfa4000® eenvoudig in uw meterkast op de bestaande waterleiding. De magnetische velden neutraliseren de kalkdeeltjes en dat zorgt ervoor dat er geen kalkkristallen vormen als het water stroomt. Het kraanwater dat in uw gootsteen terechtkomt, laat daardoor minder kalkaanslag achter, zodat u minder vaak hoeft te boenen.

Online uw antikalk systeem bestellen

U bestelt uw nieuwe antikalk systeem eenvoudig online. Als u dit voor 23:59 uur doet, heeft u hem de volgende dag al in huis. U kunt de Amfa4000® zelf snel installeren en direct profiteren van de vele voordelen. Probeer hem nu 100 dagen uit. Ben u niet tevreden? Stuur de Amfa4000® retour of ruil hem om voor een nieuwe.

Neem contact op met Antikalk.com

Mocht u nog vragen hebben over de Amfa4000® of meer informatie willen over kalkaanslag en hoe u het kunt voorkomen, neem dan contact op via ons contactformulier.

Amfa4000® kopen

Waar bent u naar op zoek?