Aquarium ontkalken

Het onderhouden van een aquarium kost veel tijd. Er zijn geen handige trucs om sneller klaar te zijn, want de dieren die in het aquarium leven hebben een gezond leefklimaat nodig om te kunnen leven. De belangrijkste onderdelen, zoals het filter en de verwarming, moeten continu goed blijven werken. Maak de onderdelen daarom altijd op de juiste manier schoon. Bij achterstallig onderhoud hoopt kalk op en kunnen de vissen doodgaan. We raden u aan een algenkrabber te gebruiken om uw aquarium te ontkalken als er veel kalkophoping te zien is. U kunt dit echter voorkomen door een antikalk systeem op uw waterleiding te installeren.

De invloed van kalk op de vissen

De kwaliteit van het water in een aquarium is ontzettend belangrijk. De vissen, andere waterdieren en planten moeten kunnen gedijen, en dat kan alleen maar als de waterkwaliteit op orde is. De grote vraag is of kalk invloed heeft op de gezondheid van vissen. In de natuur komt kalk ook voor in het water en daarom kunnen veel vissoorten goed overleven in een aquarium met kalk.

Sommige vissoorten kunnen echter niet goed tegen een te hoge concentratie van bijvoorbeeld calcium en magnesium. Die twee mineralen vormen onder de juiste omstandigheden kalk en zijn voor deze vissoorten dus niet ideaal. Onderzoek van tevoren welke vissen u in uw aquarium wilt hebben en of ze tegen deze mineralen kunnen.  

Aquarium apparatuur ontkalken

Wat wel een negatieve invloed heeft op de dieren in uw aquarium is kalkophoping. De belangrijkste onderdelen van de tank moeten continu goed blijven werken. Als er zich te veel kalk op de waterfilters en verwarming vormt, functioneren ze minder goed. Let dus altijd goed op of er niet te veel kalk op de essentiële onderdelen komt. U kunt kiezen voor een oplossing waardoor kalk zich minder snel vormt. Een antikalk systeem is hiervoor ideaal.

Waterontharders met zout: niet goed voor de vissen

De vissen in uw tank kunnen alleen gedijen in een specifiek leefklimaat. U wilt daarom uw aquarium ontkalken zonder dat u de samenstelling van het water aantast. Als er chemicaliën toegevoegd worden aan het water, heeft dat een negatief effect op de vissen. Waterontharders die met zout werken, halen de mineralen die kalk vormen uit het water, zodat er geen kalkaanslag ontstaat. Het nadeel is dat dit soort waterontharders gebruikmaken van kunstharskorrels en natrium om de mineralen te onttrekken. Te veel van deze stoffen in het tankwater zorgt er al snel voor dat er vissterfte optreedt.

Koop een Amfa4000 antikalk systeem

De beste manier om uw aquarium permanent te ontkalken is door te kiezen voor de Amfa4000. Dit antikalk systeem verandert de samenstelling van het water niet en haalt de mineralen ook niet uit het water. Het voorkomt alleen dat magnesium en calcium kristalliseren en uiteindelijk in de tank kalkaanslag vormen. U plaats dit antikalk systeem eenvoudig op de bestaande waterleiding in de meterkast. Gebruik hiervoor de bijgeleverde tiewrap. De Amfa4000 is onderhoudsvrij en verbruikt geen stroom.

Bestel uw antikalk systeem online. Doe dit voor 23:59 uur en ontvang hem de volgende dag al in huis. Hij is eenvoudig te installeren en werkt direct. U kunt de Amfa4000 100 dagen uitproberen. Als u niet tevreden bent, dan heeft u de mogelijkheid om hem te routeren of om te ruilen.

Amfa4000® kopen

Neem contact op met Antikalk.com

Als u nog vragen heeft over de werking van de Amfa4000 of over het ontkalken van het aquarium, neem dan contact op via het contactformulier. U krijgt zo snel mogelijk bericht terug.

Nog meer apparaten ontkalken

Er zijn nog veel meer huishoudelijke apparaten die beter functioneren als ze kalkvrij zijn. We geven u handige tips en wijzen u in de goede richting wat betreft het ontkalken van:

Waar bent u naar op zoek?