Douchekop ontkalken

U heeft het vast wel eens gemerkt wanneer u onder de douche stond: sommige gaatjes van de douchekop laten geen water meer door omdat ze dicht zitten door kalkaanslag. Om uw douchekop goed te laten werken is het noodzakelijk om hem regelmatig te ontkalken. Dit doet u eenvoudig zelf met schoonmaakazijn.

Ontkalk uw douchekop in 3 stappen

Het ontkalken van uw douchekop is niet moeilijk, u heeft er alleen ontkalkingsmiddel voor nodig. Er is speciaal ontkalkingsmiddel op de markt, maar met schoonmaakazijn behaalt u ook goede resultaten.

Stap 1: Demonteren

In de meeste gevallen kunt u de douchekop van de slang losdraaien. Dit kan lastig zijn wanneer er veel kalk op zit. We adviseren in dat geval om er een kleine hoeveelheid WD-40 op te spuiten.

Stap 2: Weken in azijn

Laat een emmer vollopen met water en voeg schoonmaakazijn toe. De optimale verhouding tussen water en azijn is 1 deel water op 2 delen azijn. De douchekop moet 24 uur lang volledig ondergedompeld zijn om alle kalkaanslag te kunnen verwijderen.

Stap 3: Douchekop afspoelen

Na 24 uur inweken is de kalk opgelost en kunt u de douchekop afspoelen met koud water. Monteer de douchekop weer aan de doucheslang en zet de douche kort aan om de laatste restjes azijn en kalk uit de douchekop weg te spoelen.

Voorkom kalkaanslag op de douchekop

Kalk is niet schadelijk voor uw gezondheid, maar door uw douchekop te ontkalken functioneert hij weer naar behoren. Uw douche zal na het ontkalken op een bepaald moment weer minder goed werken door kalkaanslag. Kalkdeeltjes in het water hechten zich namelijk aan de binnenzijde van de waterleiding en douchekop en dit zorgt ervoor dat u regelmatig moet ontkalken.

Ontkalken is niet moeilijk, maar het kost wel tijd en geld. Zeker omdat het ook moet gebeuren voor al uw andere huishoudelijke apparaten: het koffiezetapparaat, de waterkoker, de wasmachine en de vaatwasser. Voor sommige van deze apparaten heeft u een speciaal ontkalkingsmiddel nodig. Wanneer u een Amfa4000® installeert hoeft u dit bijna niet meer te doen, zo bespaart u op schoonmaakmiddelen. Een Amfa4000® voorkomt namelijk kalkaanslag, waardoor u uw huishoudelijke apparaten bijna niet meer hoeft te ontkalken.

Met de Amfa4000® voorkomt u kalkaanslag en bespaart u tijd en geld. Meer informatie over de aanschaf van een Amfa4000®? Kijk op de pagina’s kosten en installatie.

Amfa4000® kopen

Waar bent u naar op zoek?