CV-ketel ontkalken

Kalkaanslag in uw cv-ketel kan veel schade veroorzaken en hindert de warmteoverdracht in de installatie. Uw cv-ketel moet harder werken voor hetzelfde resultaat, dus het rendement neemt af. Om ervoor te zorgen dat uw installatie voor de gehele levensduur zonder enige problemen blijft functioneren, is het noodzakelijk om regelmatig de cv-ketel te ontkalken.

Kalkaanslag

Hoeveel kalkaanslag in uw installatie terechtkomt, hangt af van de hardheid van het water. Hoe harder het water, hoe sneller en makkelijker kalk vormt en dus voor problemen zorgt. Ook als u uw cv-ketel veelvuldig bijvult met hard water, blijft het proces van kalkafzetting zich herhalen en werkt uw installatie steeds minder optimaal. Als u de ketel moet bijvullen, doe dit dan met gedemineraliseerd water of onthard water. Lees voor gebruik het etiket of vraag om advies over het gebruik van demi-water.

Uw cv-ketel laten ontkalken

Het ontkalken van een cv-ketel kan bij sommige installaties eenvoudig zijn. Vraag aan uw leverancier hoe u uw cv-ketel veilig ontkalkt. Het kan echter ook zeer gecompliceerd zijn. Als u een complexe installatie heeft, zoals een zonneboiler gekoppeld aan een cv-ketel en een warmwatervoorziening, dan raden we u aan om een gespecialiseerde vakman in te huren om uw cv-ketel te ontkalken en te reinigen.

Als u zelf uw cv-ketel wilt ontkalken, dan kan dat voor andere onvoorziene problemen zorgen. De kalkaanslag kan namelijk op verschillende plekken in de installatie verborgen zitten. Als u zelf gaat rommelen, zorgt dat vaak voor beschadigingen. Een specialist weet precies wat hij moet doen om uw verwarmingsinstallatie weer goed te laten functioneren.

Kosten vakman

Zonder enige informatie of expertise is het niet verstandig om zelf uw cv-ketel te ontkalken en te reinigen. Huur daarom altijd een vakman in. Hij ontkalkt uw installatie in een aantal uur en doet dit met de uiterste nauwkeurigheid. Voor dit soort onderhoud rekenen erkende monteurs zo’n € 75,- tot € 125,-.

Voorkom kalkaanslag met een antikalk systeem

Voorkomen is beter en goedkoper dan genezen. Met ons antikalk systeem, de Amfa4000®, kunnen er geen kalkkristallen vormen op uw apparaten als het water stroomt en geniet u dus van een langere levensduur van uw cv-ketel. De cv-ketel is een ingewikkelde machine om te ontkalken. Het onderhoud moet u dus bijna altijd laten doen door een monteur om beschadigingen te voorkomen. Andere, simpelere huishoudelijke apparaten, zoals de douchekopwaterkokerwasmachine en Nespresso kunt u wel zelf ontkalken.

Over de Amfa4000®

U plaatst de Amfa4000® eenvoudig en snel op de bestaande waterleiding. Het sterke magnetische veld zorgt ervoor dat de kalkdeeltjes geneutraliseerd worden. De kalkdeeltjes maken geen kans om aanslag in uw cv-ketel te vormen. Het rendement van uw installatie zal weer toenemen en u hoeft in de toekomt minder vaak uw cv-ketel te ontkalken.

Online uw antikalk systeem bestellen

Voorkom kalkaanslag in uw volledige verwarmingsinstallatie. Bestel de Amfa4000® voor 23:59 uur en u plaatst hem de volgende dag al op de waterleiding om direct te profiteren van de voordelen. U kunt de Amfa4000® 100 dagen uitproberen. Bent u niet tevreden en wilt u het antikalk systeem retour zenden? Dit kan volledig kosteloos. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw defecte antikalk systeem om te ruilen voor een nieuwe.

Contacteer Antikalk.com

Heeft u meer informatie nodig over de Amfa4000® of wilt u meer weten over de nadelen van kalkaanslag? Neem contact op via het contactformulier en stel uw vraag. We sturen u zo snel mogelijk een e-mail met antwoord terug.

Amfa4000® kopen

Waar bent u naar op zoek?