Douche ontkalken

De douchecabine is het prominentste onderdeel van de badkamer. Het maakt niet uit hoe schoon de badkamer is, als de glazen douchedeur niet transparant is, geeft het de sanitaire ruimte een vies aanzien. Over het algemeen is kalkaanslag de grootste boosdoener van een ondoorzichtige douchewand. Hoe harder het water is, hoe sneller er kalkaanslag vormt. Elke gemeente in Nederland heeft weer een andere waterhardheid, waardoor de mate van kalkvorming overal anders is.

Desondanks is de manier van schoonmaken en ontkalken voor elk huishouden hetzelfde. Lees hier meer over hoe uw glazen douchecabine er weer spic en span uit komt te zien met behulp van een 4-delig stappenplan. Dit proces moet u echter regelmatig herhalen. Een betere optie is een permanente oplossing: de Amfa4000. Hét alternatief voor een waterontharder.

Amfa4000® kopen

Wekelijks douche ontkalken

Een sanitaire ruimte moet goed kalkvrij zijn als u zich ook schoon wilt voelen. We raden u daarom aan om de badkamer, het toilet, de douchekop en de douchecabine goed te ontkalken en schoon te maken. Een ontkalkte douchecabine realiseert u in ongeveer 30 minuten. Het grootste nadeel is wel dat u dit moet blijven doen, elke week weer.

Wondermiddelen zijn er niet

Er zijn veel schoonmaakmiddelen op de markt die gepromoot worden als wondermiddel. Wondermiddelen bestaan echter niet. Als er sprake is van kalkophoping, is het niet mogelijk om met één veeg de aanslag te verwijderen. De meeste hulpmiddelen die een beetje werken, worden al jaren gebruikt en vallen meestal onder de naam ‘huis-tuin-en-keukenmiddeltjes’:

  • Citroenzuur
  • Azijn
  • Baking soda

Dit zijn echter geen professionele schoonmaakmiddelen. Om uw douche echt goed te ontkalken, maakt u gebruik van een vloeibare ontkalker. Maar ook met dit middel moet u flink boenen en het ontkalkingsproces blijven herhalen.

In 4 stappen uw douche ontkalken

Stap 1: pak de benodigdheden bij elkaar

Voor het ontkalken van de douche heeft u de onderstaande hulpmiddelen nodig:

  • Een emmer met water
  • Schoonmaakhandschoenen
  • Schuursponsjes
  • Professionele ontkalker

Stap 2: besproei de douchecabine met water

Maak de muur, tegels en glazen wanden van de douchcabine nat.

Stap 3: natte oppervlakken en glazen douchedeur ontkalken

Trek de schoonmaakhandschoenen aan. Maak nu het schuursponsje nat en doe er een klein beetje ontkalker op. Breng de ontkalker op de natte wanden van beneden naar boven aan. U voorkomt hiermee lekstrepen. Herhaal de stappen bij de resterende oppervlakken van de douchecabine. Let er goed op dat u een raampje openzet en de ruimte goed ventileert. De geur die van de vloeibare ontkalker afkomt, kan bij langdurig inademen voor gezondheidsrisico’s zorgen.

Stap 4: wacht en spoel de ontkalker van de douchecabine af

Wacht tussen de 10 tot 15 minuten om de ontkalker in te laten trekken. Besproei daarna de douchecabine van boven naar beneden en droog alles af met een doek. Als het goed is, is uw douchecabine nu kalkvrij. Mocht er toch nog aanslag te zien zijn, herhaal de stappen dan. Droog voor een optimaal resultaat de douche na ieder gebruik. Op die manier krijgt kalkaanslag niet de kans om op te hopen.

De Amfa4000 antikalk systeem: een permanente oplossing

Het schoonmaken van de badkamer is een zware klus. U pakt namelijk alleen het probleem aan en niet de oorzaak van de kalkvorming. Uw douche handmatig ontkalken is maar een tijdelijke oplossing. Bent u toe een permanente oplossing, dan is het installeren van een antikalk systeem een goed idee. Ons compacte alternatief voor een waterontharder, de Amfa4000, zorgt ervoor dat kalk geen kans heeft om te vormen als het water stroomt, dankzij het krachtige magnetisch veld.

Als u dit antikalk systeem vandaag nog voor 23:59 uur bestelt, kunt u hem morgen al installeren op de bestaande waterleiding in de meterkast. Bekijk de voordelen van de Amfa4000 en probeer hem de eerste 100 dagen uit. Bent u toch niet tevreden met het resultaat, dan heeft u de mogelijkheid om hem om te ruilen of retour te sturen.

Contact opnemen met Antikalk.com

Mocht u nog vragen hebben over deze permanente oplossing voor uw kalkproblemen in de douche of over de werking ervan, neem dan contact op via ons contactformulier. We reageren zo snel mogelijk op uw bericht. Wilt u dit antikalk syteem direct uittesten in uw woning, klik dan op de onderstaande knop.  

Amfa4000® kopen

Waar bent u naar op zoek?